Magyar Nemzet: 2014-től nem lehetnének képviselők a polgármesterek

Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely, az alkotmányszövegező bizottság fideszes tagja szerint az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény módosításával helyreállíthatnák az 1990 és 1994 közötti állapotokat.
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdeményezik az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény módosítását, így 2014-től összeférhetetlenné válhat a polgármesteri és a parlamenti képviselői tisztség - írja a hétfői Magyar Nemzet Gulyás Gergely fideszes politikus kijelentésére hivatkozva.

Az országgyűlési képviselő, az alkotmányszövegező bizottság tagja egy miskolci beszélgetésen elmondta, hogy nincs még végleges döntés az ügyben, de várhatóan a kétharmados többséget igénylő módosítással helyreállítják majd az 1990-1994 közötti állapotokat. Szerinte ezt a lépést különösen indokolja az Országgyűlés 200 főre tervezett csökkentése - írja a lap.

Lázár János szerint a kormánypárti képviselőcsoportban "messze többségben" van az az álláspont, hogy az önkormányzati tisztséget viselők ne lehessenek országgyűlési képviselők is egyben - erről a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján beszélt. Lázár elmondta azt is, hogy a vitát még nem folytatták le a frakcióban, de szerinte benne lesz a kétharmados törvényekben az, hogy polgármester nem lehet parlamenti képviselő.