Szijjártó: Nincs ok személycserékre a kormányban

Vágólapra másolva!
Nincs napirenden a kormány átalakítása a miniszterelnök szóvivője szerint. Szijjártó Péter a Duna Televízó péntek reggeli műsorában úgy fogalmazott, hogy fel sem merültek személycserék. A médiatörvénnyel kapcsolatban azt mondta, még nem kapták meg az Európai Bizottság álláspontját tartalmazó levelet.
Vágólapra másolva!

"Semmi oka nincs az átalakításra a miniszterelnöknek, fel sem merült" - mondta Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője a Duna Televízió péntek reggeli műsorában arra a kérdésre, hogy tervez-e személycseréket Orbán Viktor. A sajtóban néhány hete jelentek meg olyan információk, hogy a miniszterelnök átalakításokat tervez a kormányban az uniós elnökség végén, a személycsere lapinformációk szerint Réthelyi Miklóst, a nemzeti erőforrás miniszterét és Hoffman Rózsa, oktatási államtitkárt is érintheti, aki a felsőoktatási törvény koncepciója miatt kapott bírálatokat.

A médiatörvénnyel kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta, hogy a kormány még nem kapta meg az Európai Bizottság levelét, amelyben a bizottság kifejti álláspontját a jogszabályról. Az Európai Parlamentben José Manuel Barroso, a bizottság elnöke beszélt arról, hogy "tisztázó" levelet küldenek Budapestre, és a magyar kormány válaszainak függvényében döntenek az esetleges további lépésekről. Az Európai Parlament szakbizottságának hétfői ülésén Neelie Kroes médiaügyekért felelős EU-biztos is aggályait fejezte ki a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!