Jegesek maradtak a mellékutak a mínusz 14 fokban

Vágólapra másolva!
Egész éjszaka dolgoztak a közterület-fenntarók a fővárosban. Éjjel Budapesten volt, ahol mínusz 14 fokot mértek, sok mellékút még mindig havas, helyenként jeges, van ahova a kukásautók sem jutottak be, de a BKV járatai rendben elindultak. Az ország nagy részén még téliesek az útviszonyok, Makónál és Ceglédnél jeges az aszfalt, az M3-ason délelőtt két baleset is történt.
Vágólapra másolva!

Az éjszaka 36 munkagép dolgozott Budapest útjainak megtisztításán. A járművek először a fő- és közösségi útvonalakon mentek végig, ahol kellett, ott szórtak még ki csúszásmentesítő anyagot. Ezután a mellékutak takarításával folytatták, hajnalban pedig visszatértek az 1200 kilométernyi hosszú fő- és közösségi közlekedési úthálózatra, a hidakra, felüljárókra - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó.

Sok mellékút még mindig havas, helyenként jeges. Nem olvadt a hó, éjjel mínusz 9 és mínusz 14 fokot mértek a fővárosban, és az előrejelzések szerint akár mínusz 20 fok is lehet szerda reggel. Hétfőn egyébként a szórógépek nem tudtak minden mellékútra eljutni, ezért voltak olyan utcák, ahová a kukásautók sem tudtak behajtani. A BKV járatai kedden is rendben elindultak, nincsenek késések a hó miatt. A közterület-fenntartó ismét arra kéri a magánházak tulajdonosait, illetve a társasházak üzemeltetőit, hogy tisztítsák meg a járdákat a hótól.

A MÁV járatai menetrend szerint közlekednek. A MÁVINFORM tájékoztatása szerint csak a Budapest-Székesfehérvár vonalon van 30-40 perces késés, ott is azért, mert Tárnoknál eltörött a sín, emiatt a vonatok Érd-alsó és Nagytétény felé járnak.

Az országban éjjel már sehol nem havazott, de még téliesek az útviszonyok. A Magyar Közút reggeli tájékoztatása szerint a Dunakanyarban és a Pilisen átvezető utakon, valamint Esztergom és Vác környékén letaposott havas, hóbordás a burkolat, Salgótarján térségében és a Mátrában havasak, hókásásak a főutak. Az alsóbbrendű utak jégbordásak. A Duna-Tisza közén és a Tiszántúl déli részén havas, Cegléd és Makó környékén jeges az út, a Jászságban sónedves az aszfalt.