Házi őrizetbe helyezné az ügyészség Geréb Ágnest

Vágólapra másolva!
Az ügyészség indítványozta, hogy előzetes letartóztatásból házi őrizetbe kerüljön Geréb Ágnes. A szülész-nőgyógyász ellen gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás, mert az általa vezetett Születésházban, szülés közben majdnem meghalt egy csecsemő.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség kezdeményezte Geréb Ágnes előzetes letartóztatásának megszüntetését - közölte a Legfőbb Ügyészség. Azt kérik a bíróságtól, hogy a szülész-nőgyógyászt helyezzék házi őrizetbe.

Az otthonszülést népszerűsítő szülész-nőgyógyász ellen gondatlan veszélyeztetés miatt folyik eljárás. Október elején helyezték előzetes letartóztatásba, mivel az általa vezetett Születésházban, szülés közben majdnem meghalt egy csecsemő. Az otthonszülések közben történt balesetek miatt már többször indult eljárás Geréb Ágnes ellen. Egy korábbi bírósági ügyben, 2007-ben három évre eltiltották hivatása gyakorlásától.

Geréb Ágnes szabadon bocsátásáért már több tüntetést tartottak Magyarországon és külföldön is, legutóbb szombaton, Debrecenben volt demonstráció.

Közben fegyelmi vizsgálatot rendelt el a budapesti rendőr-főkapitány, mert a Gyorskocsi utcai fogdában, a beszélő előtt és után meztelenre vetkőztetve motozták meg Geréb Ágnest. Erről részletesen korábbi cikkünkben olvashat.