Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egy férfi széket dobott egy képviselő felé a szakolyi képviselő-testület keddi ülése után. A feszültséget az okozta, hogy nem sikerült elfogadni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település költségvetését, így veszélybe került az önkormányzati bérek kifizetése.
Vágólapra másolva!

Önkormányzati képviselőre támadt egy férfi a testületi ülés után Szakolyban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szakolyi képviselő-testület keddi ülése után egy feldühödött férfi az egyik helyi képviselő irányába dobott egy széket, az azonban egy, a tanácskozáson érdeklődőként részt vevő helyi lakost talált el, aki könnyebb sérülést szenvedett. A rendőrség közölte: az ülésteremben lévők közül valaki kést is látott a székdobálónál, ezt azonban még vizsgálják a nyomozók.

Az MTI úgy értesült, hogy a szakolyi önkormányzat keddi ülésén az okozott feszültséget, hogy a képviselő-testület ismét nem tudta elfogadni a település idei költségvetést. Ez azt jelenti, hogy veszélybe került az önkormányzati alkalmazottak bérének húsvét előtti kifizetése, és az ünnep előtt a rászorulók sem igen kapják meg a várt segélyt.

Szakolyban korábban a Fidesz és az MSZP önkormányzati képviselői a település független polgármesterével kerültek szembe, és a bíróságtól kérték tisztségének megsemmisítését. A Legfelsőbb Bíróság február végén megszüntette az önkormányzati vezető tisztségét, a polgármester március elején át is adta hivatalát Pásztor Sándor alpolgármesternek. A helyiek a konfliktus megszűnését remélték ettől, de a vita a testületben tovább folytatódott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről