Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szonda Ipsos: Kicsit nőtt az MSZP támogatottsága

Vágólapra másolva!
Decemberben kicsit tovább nőtt az MSZP támogatottsága - írja a Szonda Ipsosra hivatkozva a Népszabadság. Utoljára tavasszal állt ilyen jól az MSZP: most a választókorú lakosság 14 százaléka szavazna a pártra.
Vágólapra másolva!

Novemberben a szocialisták elemelkedtek a mélypontról, december elején valamelyest tovább javult a helyzetük a Szonda Ipsos felmérése szerint. Jelenleg a választókorú népesség 14 százaléka támogatja őket - írja csütörtöki számában a Népszabadság.

A felmérés adatai szerint utoljára tavasszal állt ennyire jól az MSZP, de még mindig jelentős a lemaradása a Fidesz mögött. Az elmúlt fél évben az ellenzéki párt támogatottsága állandósult, a lakosság 35 százalékára számíthat.

A biztos pártválasztók körében az októberi 65-17-es Fidesz-MSZP arány mostanra 63-21-re módosult. A szocialisták elszántsága nem túl erős - állítja a kutatás: szimpatizánsainak csak 57 százaléka egészen biztos abban, hogy a jövő évi választáson is erre a pártra szavaz. A Fidesz szavazói körében viszont óriási az elszántság, 97 százalékuk jelenti ki, hogy megnyerik a választást - áll a döntésben.

A többi párt tábora változatlan, a Jobbikot a választásra jogosultak 5 százaléka támogatja, az MDF, az SZDSZ, és az LMP 1-1 százalékon áll - írja a Népszabadság.

A felmérésben 1500 embert kérdeztek meg, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik. A kutatást 2009. december 1-7. között végezték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről