Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Feljelenti Dávid Ibolyát az új rádiót indító Advenio

Vágólapra másolva!
A Class FM néven új rádiót indíó Advenio Zrt. szerint Dávid Ibolya MDF-elnök megsértette őket, amikor politikai korrupciót emlegetett a megszűnő kereskedelmi rádióknak írt nyílt levelében. A cég ügyvédje feljelentette Dávidot, akit egyelőre mentelmi joga megóv az eljárástól.
Vágólapra másolva!

Rágalmazás miatt feljelentést tett pénteken Dávid Ibolya MDF-elnök ellen a Danubius Rádió frekvenciáját elnyerő Advenio Zrt. A cég szerint becsületsértő az a nyílt levél, amelyet a pártelnök a két megszűnő rádióhoz, a Danubiushoz és a Slágerhez írt, és amelyben politikai korrupciót emleget - mondta el a Független Hírügynökségnek Futó Barnabás, az Advenio Zrt. ügyvédje.

Futó pénteken, a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz nyújtott be feljelentést Dávid Ibolya ellen a nyílt levél miatt, amelyben a pártelnök azt írta, hogy az egész pályáztatás szabálysértő volt. Dávid politikai korrupcióról írt a levélben, és az induló rádiókat pártrádióknak minősítette. Az Advenio Zrt. Class FM néven indít rádiót, amely a Danubius Rádió által használt frekvencián szólal majd meg.

Futó szerint a nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból elkövetett és jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt maximum két évet lehet kiszabni, de erre akkor van esély, ha a választások után megszűnik Dávid Ibolya mentelmi joga.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről