Vágólapra másolva!
Valószínűleg molotov-koktélt dobtak egy házra Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A ház egyik sarka kissé megégett, de személyi sérülés nem történt. Az ügy hátterében a helyi kisebbségi szervezetek szerint két család konfliktusa állhat.
Vágólapra másolva!

A rendőrség gyanúja szerint molotov-koktélt dobtak szombat hajnalban egy házra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkőváralján. A támadásban senki nem sérült meg, csupán kisebb anyagi kár keletkezett. Helyi kisebbségi szervezetek szerint valószínűleg két család konfliktusáról van szó.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: szombat hajnalban - még sötétben - az érintett ház tulajdonosa kiment az udvarra, és akkor vette észre, hogy az épület egyik sarka és az ablakkeret "megpörkölődött". Az esetet ezután jelentették az encsi rendőrkapitányságnak.

A rendőrök egy törött üveget találtak az épület mellett, és ebből feltételezik, hogy Molotov-koktéllal okoztak tüzet - mondta. A keletkezett tűz csekély volt, a helyszínelés még tart - tette hozzá a szóvivő.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a fűben is találtak egy sértetlen üveget. Bár nem valószínűsíthető, hogy az eset kötődik más támadásokhoz, a rendőrség minden adatot begyűjt, alaposan kivizsgálja az összes körülményt - közölték.