Deutsch lemondott a VII. kerületi mandátumáról

Vágólapra másolva!
Megszűnik október 27-től Deutsch Tamás fideszes politikus VII. kerületi önkormányzati képviselői mandátuma - írja a Népszabadság. A lap szerint az ellenzéki képviselő az elmúlt egy évben nem vett részt a képviselő-testület ülésein, ez automatikusan mandátumvesztéssel jár. A Fidesz szerint Deutsch mondott le, ahogy ezt korábban is tervezték.
Vágólapra másolva!

Október 27-ével megszűnik Deutsch Tamás, Orbán Viktor kabinetfőnökének VII. kerületi önkormányzati képviselői mandátuma - írja a Népszabadság. A lap szerint az ellenzéki képviselő az elmúlt egy évben nem vett részt a képviselő-testület ülésein, márpedig az önkormányzati képviselők jogállásáról szóló törvény alapján ez automatikusan mandátumvesztéssel jár.

"A Népszabadság mai számában szenzációt próbál kelteni egy egyszerű technikai kérdés ürügyén" - reagált közleményben a Fidesz. Az ellenzéki párt szerint Deutsch "az előzetes tervnek megfelelően, a ciklus közepéhez érve", október 18-i hatállyal lemondott kerületi képviselőtestületi mandátumáról.

Deutsch listán került be az erzsébetvárosi képviselő-testületbe, ezért a megüresedő helyet a Fidesz pótolhatja, időközi választást nem kell kiírni. A mandátum megszűnését a képviselő-testület határozatban állapítja meg, várhatóan novemberben. A fideszes politikus korábban azt mondta: Brüsszelben folytatja politikai pályafutását, ugyanis biztos befutó lesz pártja európai parlamenti választási listáján.

A 2006-os választáson az együtt induló Fidesz-KDNP tíz helyet szerzett Erzsébetváros képviselő-testületében, így a legnagyobb frakciót alkothatták volna, de a kereszténydemokraták végül hat fővel önálló csoportot alakítottak. A négyfős Fidesz-frakcióból még a választás évében lemorzsolódott egy tag, Lendvai Béla független képviselőként politizált a tovább. Később kizárták a Fideszből Deutsch egykori kampányfőnökét, Hont Andrást is, arra hivatkozva, hogy a választási kampányban kiteregette a párt belső ügyeit.