Bankautomatát téptek ki a falból Füzesgyarmaton

Vágólapra másolva!
Drótkötéllel és gépkocsival téptek ki a falból egy bankautomatát Füzesgyarmat főterén péntekre virradó éjjel. A tettesek elvitték a gépből a pénzkazettát. Az elmúlt két évben 14 hasonló bűncselekmény történt, legutóbb szeptember 17-én, Solymáron dolgoztak hasonló módszerrel a bűnözők.
Vágólapra másolva!

Kirántottak a helyéről egy bankautomatát, majd ellopták belőle a pénzkazettát ismeretlen elkövetők Füzesgyarmaton. Virág Zsuzsanna, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint a bűncselekmény nem sokkal éjjel 2 óra után történt a város főterén. Az ismeretlen tettesek egy drótkötél és egy gépjármű segítségével mozdították ki az automatát a helyéről, majd a benne lévő pénzkazettát kivették, és távoztak. Azt nem tudni, mennyi pénzt vittek el. Az ügyben a szeghalmi rendőrkapitányság indított eljárást.

Legutóbb szeptember 17-én Szigetszentmiklóson, négy nappal korábban pedig Solymáron fosztottak ki bankautomatákat hasonló módszerrel. Mindkét ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz. A Bankszövetség akkor azt közölte: nem kizárt, hogy a jövőben szigorítják az automaták védelmét. Erősebben rögzítenék, videokamerával figyelnék, pénzfestéssel biztosítanák őket. Az elmúlt két évben 14 ilyen bűncselekmény történt Magyarországon.