Pert indít Budakalász a Megyeri híd miatt

Vágólapra másolva!
Beperli a közlekedési minisztériumot Budakalász önkormányzata, mert szerintük a tárca megszegte a velük kötött szerződést. E szerint a falunak elkerülő utat és zajvédőket ígértek, amit eddig nem kaptak meg. A hidat várhatóan szeptember végén adják át a forgalomnak.
Vágólapra másolva!

Beperli Budakalász önkormányzata a közlekedési tárcát szerződésszegés miatt, mert máig nem tett eleget a 2005-ben kötött megállapodásnak, amely - a többi között - egy elkerülő út építéséről szólt a Megyeri híd kapcsán - közölte Mányai Zoltán, a település fideszes önkormányzati képviselője hétfőn.

Mányai szerint a három éve aláírt szerződésben szerepel a Budakalászt és Pomázt elkerülő út megépítése, 200 millió forint értékben a település belső útjainak korszerűsítése és zajvédő korlátok elhelyezése. Mindez azért, hogy a Megyeri híd megépülése nyomán növekvő forgalom ne okozzon kaotikus állapotokat a faluban és környékén. A hidat heteken belül átadják, a megállapodásban foglaltak közül viszont semmi sem valósult meg - tette hozzá a képviselő.

A híd forgalomba helyezését követően a 11-es úton átmenő napi átlag 33 ezer autó helyett ennek több mint kétszerese terheli majd a környéket Mányai szerint. Hozzátette: a kocsik egy része családi házak között, a keskeny és kanyargós budakalászi, illetve az Ürömre vezető utat veszi igénybe, márpedig ilyen terhelésre ezek nincsenek felkészítve. Az ebből eredő károkért és a várható lehetetlen forgalmi állapotok miatt az önkormányzat jogi úton kártérítést követel a tárcától - mondta.

Szigetmonostor polgármestere korábban szintén azt mondta, pert indítanak a tárca ellen. Derce Tamás újpesti polgármester szerint pedig a veszélyes csomópontokban balesetet szenvedők támadhatják a beruházót. Budakalásszal együtt Szigetmonostor és Újpest önkormányzata is megtagadta eddig, hogy használatbavételi engedélyt adjon a hídra, amit ennek ellenére átadhatnak a forgalomnak a tervezett szeptember végi időpontban.