Az Apollo Tyresért demonstráltak Gyöngyösön

Vágólapra másolva!
Az Apollo Tyres indiai gumiabroncsgyár gyöngyösi beruházásának elmaradása miatt, illetve a helyi önkormányzat Fidesz-frakciója ellen tüntetett az "Izzósok Egyesülete" hétfőn Gyöngyös főterén, a Városháza előtt. Az Apolló az után döntött úgy, hogy nem Gyöngyösön építi meg európai gyárát, hogy a helyi Fidesz környezetvédelmi okokra hivatkozva népszavazást kezdeményezett, hogy kikérje a választók véleményét a beruházásról.
Vágólapra másolva!

Az egykori Egyesült Izzó gyöngyösi gyárának dolgozóit tömörítő egyesület a Fideszt, illetve a párt által felvetett, a gumigyár megépítése ellen irányuló népszavazási kezdeményezést teszi felelőssé a 200 millió euró értékű beruházás elmaradásáért. Zemniczki Lászlóné, az egyesület vezetője szerint a Fidesz által kezdeményezett népszavazás egy nagyszerű lehetőségtől fosztotta meg várost.

Az Apollo Tyres augusztus 14-én jelentette be, hogy mégsem Gyöngyösön építi fel első európai üzemét. Erre azt követően került sor, hogy a Fidesz helyi népszavazást kezdeményezett a 900 munkahelyet jelentő beruházás megakadályozása érdekében.

Tatár László, a párt önkormányzati frakciójának vezetője korábban azzal érvelt, hogy Gyöngyös és a Mátra környezete annyira túlterhelt, hogy a térség nem visel el újabb szennyező forrást. A cég távozását pedig azzal magyarázta, hogy az Apollo elsősorban nem a népszavazási kezdeményezés riasztotta el, hanem adminisztrációs akadályokba ütközött, és a telekviszonyok is rendezetlenek voltak a "virtuális ipari parkban".

Ez alkalommal, még a demonstráció előtt kiadott sajtóközleményében Tatár László azzal vádolta a település szocialista polgármesterét, hogy politikai offenzívát indított a Fidesz ellen, és ennek része a tervezett tüntetés is.

Ebben a helyzetben a Fidesz kezdeményezi, hogy közös erővel vegyék fel a kapcsolatot azokkal a befektetőkkel, akik a gumiabroncsgyár beruházásának meghiúsulása előtt ajánlataikkal eltávoztak a városból - olvasható a közleményben.