Fagyasztóládában rejtőzködtek a rendőrök elől

Vágólapra másolva!
Egy körözött férfi és egy javítóintézetből szökött fiú is fagyasztóládába bújva próbált - sikertelenül - elrejtőzni a rendőrök elől Hajdú-Bihar megyében. Egymástól függetlenül, két különböző településen történtek az esetek.
Vágólapra másolva!

Nádudvaron a helyi rendőrök egy olyan férfi családjánál jelentek meg, akit a bíróság hiába keresett. A hozzátartozók nem adtak információt a hollétéről, de a rendőrök átkutatták a lakást, és megtalálták a férfit. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből kiderül, a rendőröknek az egyik helyiségben feltűnt, hogy az ott lévő két fagyasztóládából az egyik nem működik. Felnyitották, és meg is találták a körözött férfit.

Nem ő volt az egyetlen, aki így próbált elbújni a hatóságok elől. A hajdúhadházi kapitányság járőrei egy fiút kerestek, aki az aszódi javítóintézetből szökött meg, és meg is találták otthonában, szintén egy fagyasztóládában rejtőzködve. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Vezendi Jánosné az [origo]-nak elmondta, csupán véletlen egybeesésről van szó, nem volt összebeszélés.

A két sikeres elfogás része volt annak a körözési akciónak, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság hirdetett meg január 15-ére. A főkapitányság közleménye szerint Hajdú-Bihar megyében 3320 embert igazoltattak és 46 körözés alatt álló személyt fogtak el.