Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lezárták az Erzsébet híd járdáit

Vágólapra másolva!
Rendőrök zárták le hétfő reggel az Erzsébet híd járdáit egy nem engedélyezett tüntetés miatt. Kéttucatnyi rendőr vigyáz arra, hogy ne tüntethessen senki a tiltás ellenére.
Vágólapra másolva!

Kordonokkal zárta le az Erzsébet híd járdáit a rendőrség, miután elterjedt, hogy hétfő reggel hét és kilenc óra között hídfoglalás készül.

Az [origo] helyszínen tartózkodó tudósítója szerint összesen körülbelül kéttucatnyi rendőr vigyáz a hídra, a pesti oldalon néhány járőrkocsi is látható. A budai oldalon, a híd alatt két vontató is készenlétben áll. Az autóforgalomban nincs fennakadás.

A kordonokon kívül a két hídfőnél összesen körülbelül tucatnyi embert jelent meg, akik nem a sajtó képviselői, és nem rendőrök, egyikük árpádsávos mellényt viselt. A pesti oldalon megjelent Gonda László, a korábbi Kosuth téri tüntetések egyik vezetője is. Reggel nyolc óra után azonban elhagyták a helyszínt, csak a rendőrök és néhány újságíró maradt.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője szerint azért zárták le a járdákat, mert két magánszemély demonstrációt jelentett be hétfő reggelre a hídra, de ezt nem engedélyezte a rendőrség. A járőrök arra vigyáznak, hogy senki ne tüntessen a tiltás ellenére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről