Gumibotos őrök kísérik a postásokat

Vágólapra másolva!
Őrök kísérik a postásokat, akik a napokban kezdték el kézbesíteni a 13. havi nyugdíjakat. A biztonsági embereknél fegyver nincs, de gumibottal és gázspray-vel fel vannak szerelkezve - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Magyar Posta vagyonőrökkel és polgárőrökkel együttműködve kézbesíti a 13. havi nyugdíjakat. A posta szóvivője, Tomcsekó Tamás a Blikknek elmondta, hogy az országban több mint kilencezer munkatársuk viszi a pénzeket a kétmillió nyugdíjasnak.

A postások védelméről 502 vagyonőr és 1460 polgárőr gondoskodik - közölte a szóvivő, aki azt nem kívánta elárulni, hogy mekkora összeg lehet egy-egy postásnál.

A lap megszólaltatta az egyik vagyonőrt, aki sárga mellényt viselve kísért egy postást. A férfi elmondta, hogy fegyvert nem hordhat magánál, de bízik abban, hogy már az őrök jelenléte elriasztja az esetleges támadókat. Hozzátette, szükség esetén gumibottal és gázspray-vel védekezhet.

Az egyik postás pedig arról beszélt a lapnak, hogy három éve kézbesítő, de még soha nem érte támadás, ennek ellenére hasznosnak tartja, hogy biztonsági őr kíséri.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!