Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nemcsak eséstől sérülhetett Lengyel Zoltán

Vágólapra másolva!
A rendőrökkel július elején összetűzésbe került fideszes képviselő, Lengyel Zoltán sérüléseinek egy része nem eleséstől származik - áll a szakértői véleményben a politikus ügyvédje szerint. Arra azonban nem tér ki a szakértő, hogy mitől származnak ezek a sérülések.
Vágólapra másolva!

A fideszes képviselő, Lengyel Zoltán ügyvédje, Futó Barnabás ismertette az MTI-vel a szakértői véleményt, amelyet a a Budapesti Nyomozó Ügyészség rendelt el. Futó elmondása szerint a szakértő az orvosi látleletekre, fotókra és személyes vizsgálatokra alapozta azt a megállapítást, hogy a sérülések egy része nem eleséstől származik.

Futó hozzátette: arra, hogy pontosan mi okozta a sérüléseket, a szakvélemény nem tér ki, ezt a nyomozás további szakaszában kell tisztázni.

Az ügyvéd közölte, bizonyos sérülésekről azt mondja a szakértő, hogy azok keletkezhettek a képviselő által elmondottak szerint, de eleséstől is. A sérülések fokával összefüggésben a szakértő azt állapította meg, hogy azok nem maradandóak, és súlyos egészségromlást sem eredményeztek.

Lengyel Zoltán állítása szerint július 8-án Budapesten, az Alagút utcánál az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából, letépték kezéről fémszíjas óráját, földre teperték, fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Ezért feljelentést tett.

Homlokegyenest másként számolt be a történtekről a rendőrség. A BRFK szerint a politikus felpofozta az egyik rendőrt, obszcén szavakat használt, és azt ordította, kirúgatja őket. A rendőrök szintén feljelentést tettek az ügyben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről