Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szonda: Horváth Ágnes a népszerűségi lista végén

Vágólapra másolva!
Hárman osztoznak a népszerűségi lista első helyén: a köztársasági elnök, a házelnök és az MDF elnöke ugyanannyi pontot kapott a Szonda Ipsos legfrissebb felmérése szerint, amelyet Népszabadság ismertet. Pokorni Zoltán a legnépszerűbb ellenzéki, Orbán Viktor pedig jócskán megelőzi az utolsó harmadban található miniszterelnököt. Gyurcsány Ferencnél már csak Szilvásy György és Horváth Ágnes népszerűtlenebb.
Vágólapra másolva!

Dávid Ibolya, Szili Katalin és Sólyom László vezette holtversenyben a politikusok népszerűségi listáját májusban a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint. A három listavezető egyaránt 49 ponttal került az élre, míg korábban mindig 50 pont feletti eredmény kellett a győzelemhez.

A felmérés szerint nemcsak a politikusok megítélése egyezik meg, hanem hasonló a róluk alkotott pozitív, negatív, illetve semlegesnek mondható vélemények aránya is. Dávid Ibolyát és Szili Katalint kifejezetten összekapcsolja a közvélemény, a válaszadók többsége teljesen azonos pontszámmal minősítette őket. Mindketten népszerűbbek valamivel a kormánypárti szavazók körében, mint az ellenzékieknél, míg Sólyom Lászlót fordítva, a Fidesz szimpatizánsai értékelték jobban.

A három első helyezett után következik a fideszes Pokorni Zoltán, majd Göncz Kinga, aki ezzel a kormány legnépszerűbb minisztere. Őt Orbán Viktor követi 46 ponttal, miközben Gyurcsány Ferenc alig 30 ponttal a lista vége felé található.

A két új miniszter, Fodor Gábor és Horváth Ágnes nagyjából azonos ismertséggel rendelkezik, de merőben különbözik a megítélésük. A környezetvédelmi tárcát vezető Fodor a középmezőnyt erősíti, az egészségügyi miniszter viszont a lista végén található 24 ponttal. A Szonda Ipsos arra is felhívja a figyelmet, hogy ezzel Horváth Ágnes teljesen azonos megítélés alá esik elődjével, Molnár Lajossal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről