Távozik a Jobbik elnöke

Vágólapra másolva!
A Jobbik alapító elnöke, Kovács Dávid távozik, utódja Vona Gábor alelnök lehet - írja csütörtöki számában a Népszabadság. Vona a lapnak azt mondta: nem mindenben értenek egyet a Fidesszel, de most össze kell fogni a kormány leváltása érdekében.
Vágólapra másolva!

A napilap információi szerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem egységes abban, hogy szerencsés-e ennyire kötődni a Fideszhez. Vona - aki egykor alapító tagja volt az Orbán Viktor vezette Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek - elismerte a Népszabadságnak, hogy van ellenvélemény a pártban, de szerinte most "a közös pontokat kell megkeresni".

Kovács egyébként elnökségi tag maradna Vona elnökké választása esetén is a lap cikke szerint. A Jobbik most úgy számol, hogy közel száz tagja kaphat valamilyen mandátumot az önkormányzatokban, közgyűlésekben. Ehhez elengedhetetlen a Fidesz támogatása. Az alelnök azt mondja, "jó szívvel tudjuk támogatni a független Tarlós Istvánt is".

A Jobbik, ha ezt megalapozó választási eredmény születik október 1-jén, "ha nem is forradalomra gondol, de minden eszközt megragad arra, hogy lemondassa a kormányt" - nyilatkozta Vona Gábor. A Jobbikot a jelenlegi alalnök szerint nem zavarja Orbán Viktornak az az aktivisták előtt elmondott véleménye, hogy talán nem kellett volna szeptember 23-ra nagygyűlést szervezni a Hősök terére. A radikális jobboldali szervezet ezen a napon a Köztársaság téren az MSZP székháza előtt tüntet, majd átvonul a Fidesz elnöke által szervezett demonstrációra.