Vágólapra másolva!
Megrepedt egy löszfal Érden, földcsuszamlással fenyegetve 45 lakóházat. A katasztrófavédelem lezáratta a közműveket a Kakukk-hegy környékén, négy családot kitelepítettek.
Vágólapra másolva!

Várhatóan a hétvégén még nem kapcsolják vissza a közműveket Érden. A településen ugyanis pénteken 70-80 méter hosszan megrepedt a löszfal. Erről Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője számolt be szombaton. A löszfal repedése 45 lakóépületet, és közel 200 lakost érint. Korábban már négy családot ideiglenesen kiköltöztettek.

A környéken lezárták a közműveket, nehogy az esetleges földcsuszamlás miatt eltörő vagy megrepedő vezetékek nagyobb bajt okozzanak. A helyszínre mobil wc-ket telepítenek, lajtos kocsikkal biztosítják az ivóvíz ellátást, és ásványvizet is osztanak a lakosoknak. Az érintetteknek a helyi szociális gondozóban biztosítanak lehetőséget a fürdésre, ahová a Volánbusz segítségével juttatják el a lakosokat. A költségek az önkormányzatot terhelik.

A löszfal Érd ófalui részén repedt meg több helyen is. A repedést a Kakukk-hegy Józan utcai területén észlelték. Az önkormányzat statikusai vizsgálják, hogy milyen fejlemények várhatók, az eredmény értékelésére várhatóan hétfőn kerül sor.