Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jégpálya nyílik a Széna téren

Vágólapra másolva!
December 15-én műjégpálya nyílik Budapesten, a Széna téren a buszpályaudvar és a Margit körút között. Az üzemeltető cégnek az idei évre van engedélye, de több évre szeretnének tervezni. A II. kerületi önkormányzatnál kijelenették, hogy a jégpálya sorsa egyelőre nem eldöntött, mert bár testületi döntést már hoztak róla, a szakhatósági engedélyek még hiányoznak, így nem biztos, hogy decemberben megnyithat.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint december 15-én műjégpálya nyílik Budapesten, a Széna téren. A pályát üzemeltető Magyar Jég Kft.-nek szerződése van a fővárossal, de a cég szeretné hosszútávra kibérelni a területet. A buszpályaudvar és a Margit körút között, a régi lövölde műemléki épület udvarán alakítják ki a 15-ször 30 méteres pályát, ami minden nap reggel nyolctól este tízig lesz nyitva. A pályát ki is lehet bérelni, a cég elképzelései szerint akár interneten is lefoglalhatják az érdeklődők. Tavasztól őszig műfüves focipályát terveznek a területre, így akkor is lehet majd sportolni.

Varjú Árpád, a Magyar Jég Kft. telepvezetője az [origo]-nak elmondta, hogy a cég korábban a XII. kerületben üzemeltett jégpályát nagyon sikeres volt, . Varjú Árpád szerint túlkereslet van Budapesten, sokan szeretnének korcsolyázni, jégkorongozni, de helyhiány miatt nem tehetik meg. "A Városligeti műjégpálya is az egész szezon alatt zsúfolt. A többi pályán pedig túl kevés a közönségidő" - fogalmazott. A telepvezető szerint a befektetés hosszútávon ugyan, de mindenképpen megéri. Bár Varjú Árpád szerint még nincsenek pontosan meghatározva a belépők árai, a pálya internetes oldalán a felnőtt belépőjegyet 990, a gyerekjegyet 590 forintért hirdetik. A pályán egyszerre negyvenen tartózkodhatnak kényelmesen.

A II. kerületi önkormányzatnál kijelenették, hogy a jégpálya sorsa egyelőre nem eldöntött, mert bár testületi döntést már hoztak róla, a szakhatósági engedélyek, többek között a Műemlékvédelmi Felügyelőség engedélye még hiányzik. Az önkormányzat munkatársai szerint még nem biztos, hogy decemberben megnyithat a jégpálya.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről