Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hiába ajánlott egymilliót, lecsukták

Vágólapra másolva!
Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket az a 27 éves biatorbágyi férfi, akinek a kocsijában egy közúti ellenőrzéskor 200 darab ecstasy tablettát, valamint néhány gramm marihuánát és kokaint találtak. A férfi többször felajánlotta, hogy a rendőrök mondjanak egy összeget, és ő telefonon elintézi, hogy egy órán belül megkapják azt.
Vágólapra másolva!

Egymillió forinttal akarta megvesztegetni a rendőröket az a 27 éves biatorbágyi férfi, akinek a kocsijában Felcsúton, egy közúti ellenőrzés során, félmillió forint értékű kábítószert találtak - tájékoztatott a rendőrség. Az eset öt napja, szombat hajnalban történt, akkor azonban csak a kábítószer megtalálásáról tájékoztatta az újságírókat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A vesztegetési kísérletet csak szerdán hozták nyilvánosságra.

A közúti ellenőrzésre megállított kocsiban 200 darab ecstasy tablettát, valamint néhány gramm marihuánát és kokaint találtak, továbbá a gépkocsi vezetője ittasan vezette a járművet - mondta a főkapitányság sajtószóvivője. Az autó vezetője és budapesti utasa ellen kábítószerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A sofőrnek azonban a kábítószerrel való visszaélés és az ittas vezetés mellett vesztegetés miatt is felelnie kell. Az ellenőrzéskor ugyanis többször megkísérelt szembefordulni az intézkedő rendőrökkel, illetve többször felvetette, hogy másképp rendezzék el a dolgot a helyszínen. Felajánlotta, hogy a rendőrök mondjanak egy összeget, és ő telefonon elintézi, hogy azt egy órán belül megkapják. Kész Mónika rendőr főhadnagy elmondta, hogy annak ellenére, hogy az intézkedő rendőrök többször is felszólították "az ajánlgatás" befejezésére, a férfi utoljára még azzal is próbálkozott, hogy neki akár egymillió forintot is megér, ha elengedik, és azt követően az egészet elfelejtik.

A bicskei rendőrkapitányság vezetője vesztegetés alapos gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a férfi ellen a Fejér Megyei Főügyészség Nyomozó Hivatalánál. A vesztegetéssel próbálkozó gépkocsivezetőt és utasát a Székesfehérvári Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről