Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kimosott személyivel gondok lehetnek a határon

Vágólapra másolva!
Megviselt, összefirkált, kimosott személyi igazolványokkal gondok lehetnek az uniós országok határain, a határőség ezért azt javasolja, hogy új, jó állapoban lévő okmánnyal vagy útlevéllel utazzanak a magyar turisták.
Vágólapra másolva!

Több panasz is érkezett a határőrséghez, hogy magyar turistákat néhány uniós országba nem engedtek be személyi igazolvánnyal - áll a határőrség által kiadott közleményben. A határőrség emlékeztet arra, hogy már tavaly mindent megtettek azért, hogy az EU-országok határellenőrzését végző szervei megismerhessék a magyar személyi igazolványokat.

A tapasztalatok szerint ezért legfeljebb akkor nem engednek át valakit a határon, ha rossz minőségű a személyi igazolványa. A közlemény szerint ugyanis sokan összefirkált, véletlenül kimosott vagy a használattól "összetöredezett" okmánnyal akartak beutazni valamely másik uniós országba.

A határőrség ezért arra kéri azokat, akik személyivel akarnak utazni, hogy indulás előtt győződjenek meg arról, hogy jó állapotban van-e az igazolványuk. Ha már túlságosan megviselt az okmány, akkor érdemes újra cserélni. A határőrség szerint egyelőre az sem árt, ha az útlevelet is visznek magukkal a turisták, a korszerű, számítógépes leolvasásra alkalmas útlevelekkel ugyanis gyorsabb a határátkelés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről