Szili: Sajnálatos, amit Kósáné mondott az egyházakról

Vágólapra másolva!
Sajnálatos, amit Kósáné Kovács Magda képviselő az egyházakkal kapcsolatban nyilatkozott - közölte Szili Katalin, az MSZP elnökhelyettese, házelnök szombaton. Kósáné korábban azt nyilatkozta egy hetilapban, hogy Vatikán - az EU különböző intézményein keresztül - le akarja nyúlni Európát.
Vágólapra másolva!

Szili Katalin elmondása szerint Kósáné Kovács Magda által elmondottakat magánvéleménynek tekinti, ugyanis "egyetlen MSZP-testület nem hozott ilyen irányú állásfoglalást". A szocialista párt elnökhelyettese annak kapcsán fejezte ki sajnálatát a szocialista képviselő nyilatkozata következtében kialakult helyzet miatt, hogy Mezőkövesden járt, ahol látogatást tett a Szent László Templomban Jéger Károly apát kíséretében.

A politikus bírálta Orbán Viktor Fidesz-elnök kijelentését is, miszerint a júniusi európai parlamenti választásnak belpolitikai következményei lesznek Magyarországon. A választáson az ország 24 képviselőt választ az Európai Parlamentbe. Ennek semmiféle belpolitikai közjogi következménye nincs - mondta Szili Katalin.

Az egyház lenyúlja Európát

Kósáné Kovács Magda, aki a parlament vallásügyi bizottságának szocialista tagja (korábbi elnöke) a Hetek című lapnak nyilatkozva hatalmi törekvésekkel vádolta a Katolikus Egyházat. A politikus szerint a "Vatikán Brüsszel hivatalain, plenáris és bizottsági ülésein keresztül, Prodistul és Strasbourgostul egész Európát le akarja nyúlni, és be akarja kebelezni. Méghozzá elképesztő gyorsassággal és agresszivitással."