Pert fontolgat a "marha drága" város

Vágólapra másolva!
"Ez a város marha drága" - ezzel a szöveggel hívja fel a Pécsett és környékén lakók figyelmét a Media Markt arra, hogy hamarosan boltot nyitnak a megyeszékhelyen. A helybéliek sértőnek tartják a több baranyai településen is megjelent plakátot, a pécsi jegyző azt fontolgatja, hogy a város hírnevének megsértése miatt bírósághoz fordul. A Media Markt egyelőre nem reagált Pécs jegyzőjének levelére, a plakátokat viszont elkezdték átcserélni "Pécsett is kicsináljuk az árakat" feliratúakra.
Vágólapra másolva!

Több baranyai városban is tiltakozást váltott ki a hamarosan Pécsett nyíló Media Markt plakátja, melyen "Ez a város marha drága" felirattal hívja fel magára a figyelmet a műszaki áruház. A plakát nemcsak Pécsett, hanem a környező városokban is látható, és több településen is felháborodva fogadták az ott lakók. Pécs jegyzője felszólította a céget a plakátok eltávolítására, és a város jó hírének megsértése miatt pert helyezett kilátásba. "Ezen a héten tárgyalunk Komló, Mohács és Siklós jegyzőjével arról, hogy esetleg közösen indítunk pert a városokban látható plakát miatt" - mondta Papp Judit, Pécs jegyzője az [origo]-nak, aki azt is hozzátette: az utóbbi hetekben többen megszólították az utcán, és jelezték felháborodásukat a plakátok szövege miatt.

Pécs jegyzője korábban levélben fordult a műszaki áruházláncot működtető cég vezetőjéhez, de nem reagáltak megkeresésére. A plakátokat ugyanakkor elkezdték lecserélni, a jegyzőnek arról nincs információja, hogy a reklamáció hatására, vagy egyébként is ilyen ütemben változtak volna a plakátok. Az újabb beharangozó szöveg - "Pécsett is kicsináljuk az árakat" - a jegyző szerint ez szintén nem túl ízléses: magyartalan és "ronda".

Komlón is sokakat zavart a plakát szövege, de magánterületen voltak, így nem tudtunk ellene tenni semmit - mondta a város jegyzője, Vaskó Ernő az [origo]-nak. A jegyző hozzátette: ha Pécs vezetése úgy dönt, hogy pert indít a műszaki cég ellen, Komló is csatlakozni fog.

Az [origo] szerette volna megtudni a Media Markt üzleteket működtető Media Saturn Holding ügyvezető igazgatójának a véleményét is, de ő munkatársán keresztül annyit üzent, hogy nem kíván nyilatkozni.