Demonstrációt szerveznek az M5-ös mellett élők

Vágólapra másolva!
Nagyszabású demonstráció sorozatot tartanak az M5-ös autópálya melletti települések lakói januárban, amennyiben a jövő év elejétől nem vezetik be a matricás rendszert az ország legdrágább autópályáján.
Vágólapra másolva!

A tiltakozó megmozdulások feladat-meghatározó egyeztetését csütörtökön tartotta a Dabasra összehívott munkacsoport, amelynek a többi között tagja a Magyar Autópálya Használók Érdekvédelmi Szövetsége (MAHÉSZ) és Dabas önkormányzata is. A tanácskozáson részt vett települések és a MAHÉSZ képviselői úgy döntöttek: amennyiben 2004. január elsejéig az M5-ös autópálya nem kerül be a többi autópályával azonos feltételek mellett a matricás rendszerbe, 2004 januárjában nagyszabású demonstrációt tartanak az M5-ös fizető kapuinál, az 5-ös számú főút települési szakaszain, illetve az autópálya felé vezető mellékutakon.

Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere kijelentette: olyan méretű és jellegű demonstrációt tartanak, amely megegyezésre kényszeríti a kormányt és az Alföldi Koncessziós Autópálya Rt.-t, és mindkét fél számára világossá teszi, hogy a gyors és megfelelő gazdasági tartalmú megegyezéssel veszíthetik a legkevesebbet. A tervezett útlezárásokban előreláthatóan több száz, esetleg néhány ezer autós venne részt; a demonstrálók akár több napig is készek fenntartani a tiltakozó megmozdulást - tette hozzá.