Töltést és új templomot akar Dunaszentpál új vezetője

Vágólapra másolva!
A független jelöltként induló Várföldi Lajos nyerte a dunaszentpáli időközi polgármester-választást. Az időközi választást a 2002-ben megválasztott Varga Lajos halála miatt kellett kiírni. Várföldi kiemelt fontosságúnak tartja a biztonságos töltés kiépítését a Mosoni-Duna partján, emellett szeretné elérni azt is, hogy megújuljon a falu temploma.
Vágólapra másolva!

A dunaszentpáli időközi polgármester-választáson a független jelöltként induló Várföldi Lajosra, a helyi mezőgazdasági szövetkezet elnökére, volt polgármesterre szavaztak a legtöbben vasárnap - közölte a község jegyzője. A szavazásra jogosult 525 választópolgár 70,4 százaléka vett részt a választáson.

A 367 érvényes szavazatból 232-t kapott Várföldi Lajos, aki a rendszerváltás utáni első polgármester volt a Győr-Moson-Sopron megyei községben. Az egyetlen ellenjelöltre, a szintén független ifj. Nagy Viktorra 135-en voksoltak - közölte Kapitányné Babos Irén.

Az időközi választást a 2002-ben megválasztott polgármester, Varga Lajos halála miatt kellett kiírni. Várföldi Lajos kijelentette: társadalmi megbízatásban kívánja végezni a polgármesteri teendőket. Kiemelt fontosságúnak tartja a végleges és biztonságos töltés kiépítését a Mosoni-Duna partján a jelenlegi ideiglenes védvonal helyett, emellett szeretné elérni azt is, hogy megújuljon a falu temploma.