Ma ítélet várható S. Kitti ügyében

Vágólapra másolva!
Zárt tárgyaláson folyik a nevelőapja meggyilkolásával vádolt S. Kitti büntetőperének utolsó tárgyalása az első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróságon. A tavaszi ítélkezési időszak óta húzódó ügyben pénteken minden bizonnyal ítéletet hirdetnek.
Vágólapra másolva!

A nevelőapja meggyilkolásával vádolt tótújfalui kislány ügyében pénteken zárt tárgyalást rendeltek el, amely után várhatóan ítéletet hirdet az ügyben első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság. A zárt tárgyaláson pszichológust hallgat meg a bíróság, ezután az ítélet kihirdetése a kora délutáni órákban várható. A vádirat szerint egy évvel ezelőtt, 2002. augusztus 31-én éjjel az akkor 14 éves kislány egy pisztollyal fejbe lőtte alvó nevelőapját.

S. Kitti rendőrségi kihallgatásakor azzal indokolta tettét, hogy a férfi hosszú éveken keresztül bántalmazta, és szexuálisan is zaklatta őt, amit már nem tudott elviselni. A tárgyalássorozat áprilisban kezdődött a megyei bíróságon, Kaposváron.

Az ügyben a nyári ítélkezési szünet előtt szerették volna meghallgatni az utolsó tanút, egy pszichológust. Mivel a lány édesanyja - akit bűnpártolással vádol az ügyészség - súlyos betegsége miatt nem tudott részt venni a tárgyaláson, a pszichológust sem hallgatták meg.