Adócsalás miatt vádat emeltek Tasnádi ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek adócsalás miatt Tasnádi Péter ellen, mivel nem fizette be az 1999-ben eladott háza utáni adót - 248 millió forintot. A bűncselekményért 2-8 év közötti börtönbüntetés szabható ki.
Vágólapra másolva!
Forrás: HavariaPress
Forrás: HavariaPress

Csaknem 250 millió forintos adócsalással vádolja az V. és XIII. Kerületi Ügyészség a jogerős szabadságvesztését töltő Tasnádi Pétert - közölte az ügyészségi szóvivő szerdán. "A vád szerint Tasnádi Péter adóbevallásában nem szerepeltette az 1999. évben, a II. kerületi szemlőhegyi ingatlan eladásából származó bevételét, amely 620 millió 947 ezer 662 forint volt" - közölte Borbély Zoltán. Tasnádi Péter így több mint 248 millió forint adót nem fizetett meg.

Az ügyészség indítványozza az ingatlanra elrendelt zár alá vétel fenntartását. Borbély Zoltán közölte: a bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. Az ügyészség a Pesti Központi Kerületi Bíróságra benyújtott vádirata taglalja az ingatlannal kapcsolatos különféle szerződéskötéseket is.

Az ügyben június 6-án másodszor is vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek a nyomozás iratait az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (ORFK SZBEI). A nyomozást először február 27-én fejezték be, és küldték át az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek, ám akkor Tasnádi Péter és védője bevont egy újabb adószakértőt, aki a gyanúsított álláspontját alátámasztó véleményt adott. Az ügyészség ekkor pótnyomozást rendelt el, amely júniusban fejeződött be.

A Legfelsőbb Bíróság tavaly decemberben jogerősen négy és fél éves szabadságvesztésre ítélte Tasnádi Pétert adócsalás vétsége, illetve felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt.