Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Meleg polgári kör alakult

Vágólapra másolva!
"Mi is magyarok vagyunk, és nem tűrjük, hogy megfélemlítsenek minket" - áll az első meleg polgári kör megalakulásáról szóló közleményben. A Sokszínű Magyarország Polgári Kör hétfővel kezdte meg működését. A kör tagjai szerint a melegek érdekeinek képviselete mellett figyelmet kell fordítaniuk arra is, hogy minden társadalom létérdeke a gyermekszaporulat növelése.
Vágólapra másolva!
pride.huhttp://pride.hu/article.php?sid=827Melegek linkjei a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/tudomany/tarsadalomtudomany/szociologia/szexualitas,_nemi_szerep/melegek/

Megalakult a jobboldali, nemzeti elkötelezettségű melegeket tömörítő Sokszínű Magyarország Polgári Kör. A szervezet tagja azt szeretnék megmutatni, hogy ebben az országban akarnak egyenrangú állampolgárok lenni, "ennek a nemzetnek a sorsáért aggódunk, s felelősséget érzünk elszakított nemzetrészeink sorsa iránt" - áll az alapító nyilatkozatában. "Mi is magyarok vagyunk, és nem tűrjük, hogy megfélemlítsenek minket, mert a piros-fehér-zöld zászló mellett megfér a szivárványszínű is, és a meleg identitásunk sem ellentétes az össznemzeti érdekekkel" - olvasható a közleményben, amit a pride.hu közöl.

A polgári tömörülés alapítója szerint a keresztényi szeretet összeegyeztethetetlen a melegek gyűlöletével, és ezt a nézetet szeretné minél elterjedtebbé tenni. "A jobboldali tábor nagyobb része nem gyűlöli és nem is kívánja kirekeszteni a melegeket, sőt számos ismert politikus tevékenykedik jobboldali pártokban, igen magas pozícióban. Meleg identitásukat mindenki tudja, bár nem szokás a magánélet kiteregetése" - közölte a meleg polgári kör alapítója.

A meleg polgári kör szerint egyetlen párt sem sajátíthatja ki magának a melegek érdekének védelmét. Úgy gondolják, hogy a népi-polgári kezdeményezések nagy eséllyel vehetnének részt a melegek valós helyzetének, problémáinak, a meleg emberek természetének megismertetésében.

Ugyanakkor figyelmet szeretnének fordítani más társadalmi problémákra is, melyek látsztra nem érintik a meleg társadalmat. "Ilyen például annak a szükségszerűségnek a felismerése, hogy minden társadalom létérdeke a gyermekszaporulat növelése" - áll az alapító nyilatkozatában, aki azt is hozzáteszi: a melegeknek gesztusokat kell gyakorolniuk a többségi társadalom felé, adóikkal segíteni azt a politikát, mely a családok támogatását célozza meg.

Az [origo] megkereste a meleg polgári kör alapítóit, azonban egyelőre nem nyilatkoznak. E-mailben elküldött válaszlevelükben azt írták, hogy "a polgári köröket koordináló személyek állásfoglalását" várják, csak ezt követően állnak a sajtó rendelkezésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről