Többen is zsarolták a múlt héten lelőtt törököt

Vágólapra másolva!
A jelek szerint többen is zsarolták azt a török férfit, aki múlt héten életét vesztette egy zsarolási ügy miatt kezdődött lövöldözésben a főváros VIII. kerületében. A rendőrség terrorelhárító szolgálata szerda éjjel fogott el két Kiskunfélegyházán rejtőzködő török férfit, akik a gyanú szerint szintén fenyegették a férfit.
Vágólapra másolva!

Kiskunfélegyházi rejtekhelyén fogott el és vett őrizetbe a rendőrség két török állampolgárt, akik alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy ők is megzsarolták azt a török férfit, aki a napokban Budapesten egy másik zsarolás során kialakult lövöldözésben vesztette életét - közölte csütörtökön a rendőrség. A férfiakat az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Terrorelhárító Szolgálata fogta el szerda éjjel. Harmadik társuk ellen körözést adtak ki - mondta az MTI-nek a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

"A két elfogott férfi alaposan gyanúsítható azzal, hogy még szökésben lévő török társukkal június 28-án megjelentek a budapesti X. kerületi Jászberényi úton található raktárhelységben, és ott egy 29 éves török állampolgárt fegyverrel megzsarolva 50 ezer eurót követeltek, valamint azt, hogy vásároljon meg tőlük 6-7 millió forint értékű árukészletet" - mondta az ügyeletes. A Kiskunfélegyházán elfogott két férfi kihallgatása során tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A megzsarolt török férfit július 9-én két másik személy is megpróbálta megzsarolni: a főváros VIII. kerületében, a Kőbányai úton lévő nagykereskedés telephelyén keresték fel a sértettet, majd a felek között veszekedés és dulakodás alakult ki. A sértett testvére egy engedély nélkül tartott fegyverrel öccse védelmére kelt. Miközben több lövést adott le, véletlenül megsebesítette testvérét, aki a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe.

A lövések következtében az egyik támadó életveszélyes sérülést szenvedett, a másik támadó, bár megsérült, elmenekült a helyszínről. Őt később sikerült elfogni, amikor orvosi ellátásra jelentkezett. A BRFK a sértett testvére ellen több emberen elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt, a két férfi ellen zsarolás elkövetésének alapos gyanúja miatt indított eljárást.