Szórólap-fronton is támad a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Fidesz jogi lépésekre készül a Magyar Posta Rt. elnökének a párt tavaly májusi választási szórólapjaival kapcsolatos kijelentései miatt - mondta el Hammerstein Judit, a Fidesz sajtófőnöke csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Csáki György a Népszava című napilap csütörtöki száma szerint azt állította, hogy a tavalyi országgyűlési választások előtt "ál-MSZP-s röplapok" is érkeztek Ausztriából Magyarországra Orbán Viktor kampánylevelével szinte egy időben. "Legjobb emlékezetem szerint két konvoj lépte át a magyar-osztrák határt. Az egyik azt a 3,8 millió Orbán Viktor által aláírt levéltömeget hozta, melyet a postának kellet kézbesítenie. A másik viszont az ál-MSZP-s röplapokat szállította" - nyilatkozta Csáki György a Népszavának csütörtökön.

A Fidesz tiltakozott a kijelentés ellen. "Csáki György kijelentése - hogy a másik kamion az ál-MSZP-s röplapokat szállította - minden valóságalapot nélkülöz" - mondta Hammerstein Judit. "A Fidesz élni fog a rendelkezésére álló jogi eszközökkel, s már felvette jogi képviselőjével a kapcsolatot" - tette hozzá Hammerstein Judit.

A Heti Világgazdaság csütörtökön megjelent száma szerint tavaly április 17-én a soproni határátkelőnél 11 teherautó kelt át a magyar-osztrák határon, járművenként 65 ezer darab, Orbán Viktor akkori miniszterelnök által aláírt kampánylevéllel. A havilap állítása szerint azonban egy tizenkettedik teherautó csak később, április 19-én lépte át a határt, mivel még Ausztriában karambolozott. Ennek tartalmáról a HVG nem írt.

Kovács László szocialista pártelnök tavaly április 19-én, az országgyűlési választások második fordulója előtt rendkívüli sajtótájékoztatón azt mondta: a szocialisták információkat kaptak arról, hogy az előző éjszaka folyamán 10 kamion érkezett az országba Sopronnál, amelyek "röplap borítékban" elnevezésű szállítmányt tartalmaztak.

A pártelnök elmondta, hogy az MSZP nem rendelt szórólapokat, s hozzátette, hogy a szállítmánnyal kapcsolatban több szokatlan körülmény is felmerült. Ezek között említette többek közt azt, hogy a vámkezelésen magas rangú VPOP-vezetők is jelen voltak, ami nem szokás ilyen szállítmánynál.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője a távirati iroda érdeklődésére később ígért tájékoztatást az akkor történtekről.

Kovács László MSZP pártelnök március 27-én jogerősen személyiségi jogi pert vesztett a Fidesszel szemben. A Fővárosi Bíróság akkori ítélete szerint a pártelnök megsértette a Fidesz jó hírnevét, amikor tavaly április 18-19-i nyilatkozataiban arról beszélt, hogy egy nagy magyar állami vállalat külföldön készíttet hamis MSZP-s röplapokat, és azokat a kampánycsend idején akarják szétosztani.