Báránybőrben villamosoznak az állatvédők

Vágólapra másolva!
Utcai demonstrációt szerveznek kedd délutánra az állatvédők a Földművelésügyi Minisztérium elé, ahol báránybőrbe öltözve villamosra szállnak. Az állatvédők azt szeretnék elérni, hogy a Magyarországról exportált bárányokat ne élő állatként szállítsák külföldre, hanem a minisztérium támogassa a helyi feldolgozást és a hústermékek eladását.
Vágólapra másolva!

Húsvét előtt - a korábbi évekhez hasonlóan - több százezer bárányt pakolnak fel kamionokra és szállítják őket külföldre, elsősorban Olaszországba. Az állatokat komoly szenvedésnek teszik ki a szállítás során - állítják az állatvédők, akik idén tiltakozást szerveztek ez ellen. Az állatvédők célja, hogy a vágásra szánt állatokat a tartási helyhez legközelebb eső, 50 kilométeren belül megközelíthető vágóhídig vigyék és a nemzetközi kereskedelem a hús és állati termék forgalmazására korlátozódjon.

A demonstrációt kedden 15 órakor tartják a a Kossuth téren, a Földművelésügyi Minisztérium előtt. A megmozduláson több tucat báránybőrbe bújt tiltakozó vesz részt, akik az exportállatok zsúfolt utazását idézve, felszállnak a 2-es villamosra, és a Jászai Mari térre utaznak.