Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lemondatnák a borsodi kórház vezetőjét

Vágólapra másolva!
Lemondásra szólította fel a megyei kórház igazgatóját - aki a Fidesz megyei képviselője is egyben - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat szocialista vezetése. A kórház gazdálkodása ugyanakkor stabil - ezt a szocialista megyei vezetők is elismerik, a kórház dolgozói pedig aláírásokat gyűjtenek az igazgató mellett.
Vágólapra másolva!

Bizalom hiányára hivatkozva lemondásra szólította fel Csiba Gábort, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató főorvosát a kórházat fenntartó megyei önkormányzat szocialista párti vezetése. Az önkormányzati vezetők arra hivatkoznak, hogy a kórház igazgatója a korábbi - Fidesz-többségű - közgyűlésben olyan kórházi privatizációs elképzeléseket - például a mosoda magánkézbe adása - vitt keresztül, melyek sértették a kórház és a fenntartók érdekeit. Ugyanakkor azt elismerik, hogy a kórház gazdálkodása stabil, nincs vesztesége. A megyei önkormányzat elnöke hétfőn nem volt elérhető.

A miskolci kórház az ország egyik legjobban működő kórháza, nincs adóssága, és látványos fejlődésen ment keresztül az utóbbi időszakban - mondta Csiba Gábor a csütörtöki közgyűlésen. A vezetői programot pedig a most lemondást követelő szocialista képviselők is elfogadták annak idején - mondta a kórház igazgatója, akit az önkormányzat csak fegyelmi eljárást követően tudna elmozdítani pozíciójából, ilyen eljárás viszont nem indult. Az önkormányzat szocialista vezetése szerint a döntés Csiba kezében van, hiszen főigazgatói kinevezése határozatlan időre szól.

A szocialista vezetés elismeri, hogy Csiba korábban - 1991 és 2000 között - főigazgató-helyettesként, majd később főigazgatóként is bizalmukat élvezte, azonban később súlyos konfliktusok alakultak ki. Különösen súlyosnak tartják a főigazgató azon kezdeményezését, hogy bizonyos beruházásokért cserébe hét évre le akarta kötni a kórház teljes gyógyszerellátását meghatározott beszállítók részére.

A főigazgatót a kórház dolgozói támogatják: aláírásgyűjtésbe kezdtek Csiba mellett az eltávolításáról szóló hír hallatán. A megye vezetése ezzel kapcsolatban állítja: a főigazgató kényszeríti beosztottjait saját pozíciójának védelmére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről