Csak a legolcsóbb árukat kapkodják az Electro Worldben

Vágólapra másolva!
Az első vásárlók, akik az Electro World áruház előtt éjszakáztak, tizenhat órát álltak sorba, de csak perceket töltöttek az épületben. Miután bejutottak, azonnal az előre összeállított kívánságlistán szereplő termékekhez siettek, felpakolták a különösen olcsó porszívót, videót, mikrósütőt, és már indultak is fizetni. A porszívókat tíz perc alatt elkapkodták a polcokról, igaz, ezt a raktárkészletből még pótolni tudták. A februári áruháznyitáshoz hasonló botrány és közlekedési káosz most elmaradt, délutánra a reggel még egy kilométer hosszú sor is megrövidült.
Vágólapra másolva!

Délután négyre jelentősen megrövidült a reggeli órákban még egy kilométer hosszú sor a soroksári Electro World előtt. Ennek ellenére, aki délután érkezik, csütörtökön már valószínűleg nem jut be az áruházba. Solymosi Csaba, az Electro World igazgatója az [origo]-nak elmondta, hogy délutánig még nem fogytak ki semmiből, a legkelendőbb termékekből is van készletük.

Forrás: ORIGOA soroksári Electro World műszaki áruházat csütörtök reggel nyolckor nyitották meg. Ezúttal a botrány elmaradt, sem közlekedési káosz, sem verekedés nem alakult ki. Az első Electro World februári megnyitásakor többen összeverekedtek, közelharc alakult ki a bejutásra várók között. Ráadásul amikor megteltek a parkolók, az újonnan érkezők egyszerűen az autópályán hagyták a kocsijukat. Ezért sokan most is hasonló jeleneltekre számítottak. A csötörtöki megnyitóra azonban jól felkészült az áruház: rendőrök terelték az autósokat, és sok biztonsági őr is figyelte a tömeget. Emellett a csütörtök délelőtt egy kilométer hosszú sort kordonok közé terelték.

Az emberek nyugodtan várták a sorban, hogy telipakolhassák bevásárlókocsijukat az olcsó porszívókkal és mikrókkal. Az elsők között az áruházba lépő vásárlók szerda délután óta vártak a pillanatra, hogy megrohamozhassák a polcokat.

Forrás: ORIGOA leginkább felkapott termékekből elvileg csak egyet vehetett mindenki. Ennek ellenére a bevásárlókocsikra kettesével-hármasával pakolták a 3990 forintos porszívót, a 11 990 forintos mikrósütőt vagy a 15 990 forintért kínált videót. Szinte mindenki kisebb csapattal érkezett, családok, baráti társaságok együtt mentek, hogy ne kelljen megelégedniük egyetlen videóval vagy mikróval.

A legtöbben bevásárlócédulával jöttek, jó előre kiszámították, hogy melyik árucikkből hány darabot akarnak. Voltak, akik mobiltelefonon kapták kintről az utasítást, hogy a kínálat pontos ismeretében miből és mennyit kell venniük.

Az első vásárlók, akik szerda délután óta tizenhat órát Forrás: ORIGOálldogáltak az épület előtt, nem sokat nézelődtek. Néhány perc alatt felpakolták a kiválaszott termékeket, és már indultak is a pénztárhoz. A megnyitás után az áruház egyik fele, ahol a kevésbé csábító árú portékák voltak, kongott az ürességtől. A kicsit később érkezőknek a kinti sorbaállás után már az épületben is hosszas, közel egyórás álldogálásra kellett berendezkedniük.

A jó előre gondosan összeállított bevásárlólista ellenére néhányan nem bírtak ellenállni a kínálatnak, és valószínűleg túl sok tévét vettek - vagy nem mindegyik készülék árát nézték meg alaposan. Egy idős házaspár már a garanciapapírokat pecsételtette le, amikor észbe kapott. Te, papa, megérte nekünk ez a tévé? - kérdezte egy idős nő a férjétől. Hát persze, hogy nem - mondta a férfi kissé csalódottan.

Bár az autópályát és a bekötőutakat ezúttal nem állták el az autósok, a parkolás most is gondokat okozott. A műszaki áruház parkolóját a nyitás előtti órákban már lezárták. Így a közeli bevásárlóközpontot célozták meg az újonnan érkezők, de az a parkoló is hamar megtelt. Így már csütörtök reggel is csak szabálytalanul lehetett leparkolni.

Forrás: ORIGOAkik reggel álltak be a kilométeres sorba, a tizenöt-tizenhat órás várakozás helyett már csak négy-öt órát álldogáltak. Akik kivárták a sorukat, közvetlenül a bejutás előtt még frissítőt is kaphattak az áruház hostesseitől.

Az első Electro World februári megnyitásakor az is problémát okozott, hogy az eladók nem beszéltek magyarul. Most azonban nem lehetett külföldi eladókkal találkozni.

Komáromi Gergely

fotó: Barakonyi Szabolcs