Salgó a III/I-ről: nem titkoltam

Vágólapra másolva!
Szolgálati időm teljes tartalma alatt pontosan ismerték az arra illetékesek életrajzi adataimat - hangsúlyozza Salgó László országos rendőr-főkapitány közleményében, amelyet a sajtóban megjelent híresztelések után adott közre. A rendőr-főkapitány a III/I-es ügyosztályban szolgált hírszerzőként. Azt is elmondta, hogy ezután éveken át kémelhárító, azaz III/II-es volt.
Vágólapra másolva!

Salgó László 1974 és 1977 között a Belügyminisztérium tisztjeként hírszerzéssel foglalkozott, ez idő alatt kiképzést kapott a hírszerző munkáról. Ezt követően saját kezdeményezésére pályát módosított: 1977-től 1997-ig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos tisztjeként dolgozott. Eközben 1977-től 1983-ig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság III/II-es kémelhárítási osztályán volt elhárító tiszt, majd ismét saját elhatározása alapján módosított pályát: 1987-ig értékelő tiszti feladatokat látott el, majd 1987 és 1989 között a makói rendőrkapitányságot vezette, ezt követően pedig 1997-ig a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot irányította - olvasható önéletrajzszerű közleményében. A vezérőrnagy 1997 és 2001 között a Belügyminisztérium munkatársaként a hágai magyar nagykövetségen teljesített diplomáciai szolgálatot, majd 2001. december 1. és 2002. június 3. között a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot irányította.

Salgó László volt Tolna megyei rendőrkapitányt Lamperth Mónika belügyminiszter nevezte ki elődje, Orbán Péter helyére az országos rendőrfőkapitányi posztra. A rendőr vezérőrnagyot 2002. június 3-án iktatták be hivatalába.

Korábban:

Keserű pirula a rendőrség