Maradhatnak a szűk ketrecek az állatkertekben

Vágólapra másolva!
Türelmi időt kaphatnak az állatkertek a ketrecek kibővítésére. Egy kormányrendelet szerint ugyanis januárig jelentős mértékben ki kellene bővíteni a ketrecek méretét és kifutót is kellene biztosítani az állatkertek lakóinak. Kóródi Mária környezetvédelmi miniszter azonban a magyarországi állatkertek közös kérésére a jogszabály módosítását kezdeményezi.
Vágólapra másolva!

Módosítaná az állatvédelmi törvényhez kapcsolódó, az állatkertekre vonatkozó kormányrendeletet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium - mondta Kóródi Mária környezetvédelmi miniszter.

A három éve hatályban lévő törvény tavaly megalkotott rendeletét több állatkert szigorúnak találta, és ezért annak módosítását kérte. Rodics Katalin, a tárca természetvédelmi hivatalának osztályvezetője közölte: a 11 magyarországi állatkert legtöbbje azt kifogásolja, hogy 2003-ig teljesíteniük kell a rendeletben előírt ketrecméret-bővítéseket, speciális feltételeket több állatfaj számára. Emellett csak olyan gondozókat alkalmazhatnának, akik szakképzettséggel rendelkeznek.

- A tárca módosítástervezetben későbbi határidő szerepel a feltételek teljesítéséhez - mondta az osztályvezető.

Ajánlat:

Az állatvédelmi törvény