Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Illegális ukrán munkavállalók az épülő M3-ason

Vágólapra másolva!
Sikeres akciót hajtott végre az M3-as autópálya több épülő szakaszán az illegális munkavállalók felkutatására kedden a Belügyminisztérium Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalának Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága.
Vágólapra másolva!

Balogh Csilla, az igazgatóság szóvivője szerint a múlt csütörtökön kaptak telefonon névtelen bejelentést arról, hogy az épülő M3-as autópálya polgári csomópontjánál és a füzesabonyi északi hídnál egy-egy 23 főből álló ukrán csoport illegálisan végez munkát. A telefonáló azt is közölte, hogy a munkavállalók egy része turistaként érkezett az országba, másik része Csap térségében, okmányok nélkül lépte át a határt. A névtelen bejelentő azt is hozzátette, hogy az illegálisan munkát végzők egy budapesti székhellyel működő Nógrád megyei vállalkozó megbízásából dolgoznak.

A hivatal akciótervet készített, a lebonyolításba bevonták az észak-alföldi igazgatóságot, továbbá a Miskolci és a Nyírbátori Határőr Igazgatóságot is. A szerdai akcióban három csoport vett részt a legkorszerűbb kommunikációs eszközökkel felszerelve, amelyek segítségével rövid idő alatt ellenőrizni tudták a vélt gyanúsítottak iratait. Az összehangolt akció során Füzesabony térségében hét olyan ukrán állampolgárt találtak és állítottak elő, akik engedély nélkül dolgoztak az építkezésen. Közülük három munkást idegenrendészeti eljárás során szerdán kiutasítottak az országból, négy ukránnál eltekintettek ettől, mivel velük szemben még soha nem alkalmaztak Magyarországon idegenrendészeti eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről