Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

<SPAN lang="HU">Túllépett a nyomozás Horváth Szilárdon</SPAN>

Vágólapra másolva!
Horváth Szilárdon már túllépett a nyomozás, ezer másik szálon indultunk el a móri vérengzés ügyében - mondta az [origo]-nak a nyomozás egyik vezetője, Kovács Lajos ezredes. Ugyanakkor Horváth szerepét a móri ügyön kívül, más bűncselekmények kapcsán is tisztázni akarja a rendőrség, ezért akár titkosszolgálati eszközöket is bevetnek ahhoz, hogy hozzájussanak Horváth DNS-mintájához.
Vágólapra másolva!

Hiába próbálják meghallgatni a rendőrök Horváth Szilárdot, aki hétfőn hajnalban adta fel magát, még mindig nem hajlandó vallomást tenni. Meghallgatásának körülményeiről pont az ellenkezőjét állítja jogi képviselője és a rendőrség. A jogi képviselő szerint ő sosem lehetett jelen Horváth meghallgatásán, és nem készült jegyzőkönyv a meghallgatásokról, a rendőrség szerint ugyanakkor Thaisz Andrea egy alkalommal ott volt a fiatalember meghallgatásán, aki akkor sem mondott semmit, és készítettek jegyzőkönyvet.

Annak ellenére, hogy Horváth nem beszél, úgy tűnik, hogy a rendőrök egyre kevésbé hisznek bűnösségében. "Horváth Szilárdon már túllépett a nyomozás, ezer másik szálon indultunk el a móri vérengzés ügyében" - mondta az [origo]-nak a nyomozás egyik vezetője, Kovács Lajos ezredes. Ugyanakkor a férfi szerepét a móri ügyön kívül, más bűncselekmények kapcsán is tisztázni akarja a rendőrség, ezért akár titkosszolgálati eszközöket is bevetnek ahhoz, hogy hozzájussanak DNS-mintájához. Kovács Lajos ezredes azt nem akarta részletezni, hogy mit jelentenek ebben az esetben a titkosszolgálati eszközök. Az ezredes azonos véleményen van Szikinger István alkotmányjogásszal, hogy Horváthnak, mint tanúnak kötelező segíteni a nyomozást, és alávetni magát a DNS-vizsgálatnak. Ugyanakkor Horváth jogi képviselője, Thaisz Andrea állítja: nincs olyan jogszabály, amiből az következne, hogy a fiatalembernek együtt kellene működnie a rendőrséggel.

Farkas Róbertet, akit szintén összefüggésbe hozott a rendőrség a móri vérengzéssel, továbbra is keresi a rendőrség, de egyelőre nem tudják, hogy külföldön vagy Magyarországon van. Farkas édesapja azt nyilatkozta, hogy már egy éve nem látta fiát, de úgy tudja, hogy külföldön van. Farkast többen látni vélték Szlovákiában, Dél-Amerikában és Magyarországon is, de ezek csak lakossági bejelentések voltak, egyelőre nem sikerült megerősíteni a rendőrségnek egyiket sem.

Néhány híradásban felmerült az a lehetőség is, hogy a móri vérengzést a szerb, illetve az ukrán maffia követte el, ezzel kapcsolatban azt mondta Kovács Lajos ezredes, hogy minden súlyos bűncselekménynél felveszik a kapcsolatot több külföldi rendőrséggel, ez megtörtént ebben az esetben is, de nincs konkrét nyom, ami külföldi elkövetőkre utalna.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről