Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kalácsban akartak fűrészlapot becsempészni a fogdába

Vágólapra másolva!
Két kínai és egy magyar állampolgár a kiskunhalasi idegenrendészeti fogdában raboskodó tíz kínait akarta meglátogatni, amikor az őrség felfedezte, hogy fűrészlapot rejtenek a náluk lévő fonott kalácsok. A három személy azt állítja: nem tudták, hogy mit rejt a kalács.
Vágólapra másolva!

Két fém fűrészlapot talált a Kiskunhalasi Határőrizeti Kirendeltség idegenrendészeti fogdájának őre két kínai és egy magyar állampolgárságú személynél, akik pénteken tíz kínai fogva tartotthoz készültek látogatóba - közölte Orodán Sándor, a határőrség szóvivője. A három személy az Élő Krisztus nevű gyülekezet magyarországi missziója nevében kért engedélyt, hogy látogatást tehessen a fogdában, az őrizetesek lelki fájdalmán enyhíteni.

Az engedély birtokában a két kínai és magyar tolmácsuk péntek délelőtt felkereste a fogdát, azonban a látogatás előtti csomagátvizsgálás vizsgálat során a náluk talált két fonott kalácsból egy-egy fém fűrészlap került elő. A határőrség munkatársai azonnal kihallgatták a három személyt, akik azt állították, a pékárut egy olyan kínaitól vették, akinek már nem emlékeznek a nevére. A szóvivő elmondta, hogy a közelmúltban a határőrség több idegenrendészeti fogdájában is észlelték, hogy valakik megpróbálták elfűrészelni a fogdák rácsát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről