Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A mellékutak még nehezen járhatók

Vágólapra másolva!
A délelőtt folyamán a mellékutak tisztírására kerül sor a fővárosban, a budai részek 40 százalékát tisztították meg a hótól az éjjel. Közel 100 hókotró és 1000 hómunkás dolgozott az éjszaka, és most is Budapest közterületein.
Vágólapra másolva!

Közel 100 hókotró takarította a főváros fő- és tömegközlekedési útvonalait az éjszaka folyamán. Hajnalban ezeken az utakon zavar nélkül megindulhatott a tömegközlekedés -nyilatkozta az [origo]-nak Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. kommunikációs vezetője. Mintegy 1000 rendkívüli hómunkás dolgozott az éjjel Budapest közterületein, de még így sem elég -mondta a szóvivő. Így továbbra is várják a hómunkások jelentkezését.

Az utak állapota a főváros főbb útjain jól járható, általában sónedvesek, azonban a mellékutak még csúszosak, havasak. A budai résznek 40 százalékát sikerült az éjszaka folyamán megtisztítania a közterület-fenntartóknak. Dlelőtt folytatják a budai részek és a kritikus helyek tisztítását. Emellett a mellékutak kerülnek sorra.

A BKV fődiszpécserétől megtudtuk, hogy Budapesten a tömegközlekedés zavartalan, azaz közel menetrend szerint járnak járműveik.

További jelentős havazás nem várható a főváros térségében, azonban a hideg idő marad. Most is -9 fok van.

Havasak, hókásásak az utak országszerte

Az autópályák burkolata többnyire sónedves, helyenként már száraz - adta hírül az Útinform. A Főutak Győr-Moson-Sopron, Fejér, Nógrád, Bács-Kiskun és Tolna megyében, valamint Marcali, Szántód, Jászberény, Szeged környékén és a bakonyi utakon hókásásak, havasak. A mellékutak is havasak vagy a letaposott hótól jegesek. A szél átfúvásokat okozhat Fejér megye nagyobb részén, Kerecsend, Sátoraljaújhely, Tatabánya, Szombathely, zalaszentgrót és Sárvár környékén.

Megduplázódott a katasztrófavédelem dolga

Az ország és a főváros útjain sehol nincs torlódás - mondta az [origo]-nak Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Hozzátette, hogy természetesen ilyenkor hosszabb menetidőre kell számítani, és lassabban ajánlatos közlekedni főleg a még nem takarított, síkos, csúszós alsóbbrendű utakon.

Nincs olyan település az országban, amelyet elzárt volna a hóesés a külvilágtól, mindenhová el tudnak jutni a tűzoltók és a mentők, az ellátás folyamatos. A szóvivő azt tanácsolta, hogy idejében kérjenek segítséget a rászorulók a hosszabb menetidő miatt.

Dobson Tibor arról is beszámolt, hogy mintegy kétszeresére növekedett azon esetek száma, ahol segítséget kell nyújtaniuk, azonban ezek általában nem súlyosak, koccanásos, megcsúszásos balesetek.

Korábban:

Több Pest megyei út is járhatalan a hóesés miatt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről