Vágólapra másolva!
A védőbeszéd közben idegrohamot kapott a körmendi gyerekgyilkossággal vádolt Tánczos Gábor, ügye ma délelőtt megkezdődött legfelsőbb bírósági tárgyalásán. A nagy érdeklődés mellett zajló pert berekesztették, a jövő kedden folytatódik. Korábban a bíróság elutasította a védelem három új indítványát.
Vágólapra másolva!

Tánczos Gábor. Fotó: Barakonyi Szabolcs

A bíróság elutasította a védelem indítványait, így a perbeszédekkel folytatódott a a nagy érdeklődés mellett zajló per. Az ügyvéd beszédében a tanúvallomások ellentmondásaira és nem megalapozott bizonyítékokra hívta fel a figyelmet, különösen a bűnjelek kezelésével kapcsolatban hangoztatta aggályait, de kitért a vádlott, szerinte megfenyegetéssel kikényszerített beismerő vallomásaira is. A több mint egy órája tartó védőbeszéd alatt azonban ismét szünetet rendeltek el, mert a vádlott elájult. Az eszméletlen Tánczos Gábort őrei vitték ki a teremből. Védője az [origo] kérdésére elmondta, hogy az orvosnak sem sikerült Tánczos Gábor állapotát rendezni, valószínűleg idegrohamot kapott, pedig már csak öt perc volt hátra a védőbeszédből. Kisebb szünet után a bíróság bejelentette, hogy a tárgyalást elnapolják. Új időpontként jövő hét keddet jelölték meg.

Tánczos Gábor védője korábban a következő indítványokkal állt elő: hallgassák meg ismét a fizikus szakértőt, alkalmazzanak speciális grafológiai hazugságvizsgálót, és hallgassák meg újra személyesen a vádlottat. Az ügyész, akárcsak később a bíró is, mindhárom indítványt elutasította, mondván: a nyomozás során épp elég szakértői véleményt láttak már, a vádlottat pedig az utolsó szó jogán úgyis meghallgatják majd.

Tánczos Gábor a védőbeszéd alatt rosszul lett. Fotó: Barakonyi Szabolcs

[origo]

Korábban:

Végső ítélet előtt Tánczos Gábor
2001.11.06.

Bűnösnek találta a bíróság a körmendi gyermekgyilkossággal vádolt fiatalembert
2001.02.14.

A grafológus szakértő szerint nem Tánczos a körmendi gyerekgyilkos
2000.05.31.

Újratárgyalják a körmendi gyerekgyilkosság ügyét
2000.04.11.

14 évre ítélték a körmendi gyermekgyilkosság vádlottját
1999.03.12.