Államtitoksértés miatt feljelentést tett Székely Zoltán

Vágólapra másolva!
Államtitoksértés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen Székely Zoltán független országgyűlési képviselő a Legfőbb Ügyésznél a napokban. A képviselő szerint ugyanis jogtalanul foglaltak le egy korábbi házkutatás során irodájában szigorúan titkosminősítésű iratokat.
Vágólapra másolva!

Megjegyezte: azok az ismeretlen személyek, akik az iratokat elvitték, még a lefoglalási jegyzőkönyvet sem adtak át, így törvényébe ütköző bűncselekményt követtek el. A képviselő szerint súlyosbítja a helyzetet az a tény, hogy megfosztották az államtitok megismerésének jogosultságától. Feljelentésében arra kérte a legfőbb ügyészt, hogy a bűncselekmény-sorozatot vizsgálják ki, a törvénysértő módon visszatartott, államtitkokat tartalmazó iratokat pedig juttassák vissza neki.

Székely Zoltánt tavaly októberben a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal érte tetten, amikor kenőpénzt vett át Balla Dániel vállalkozótól. Ezt követően a politikust kizárták az FKGP frakciójából, majd az ügyészség hivatalos személy által, fontosabb ügyben, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettével gyanúsította. A legfőbb ügyész kérésére az Országgyűlés felfüggesztette Székely Zoltán mentelmi jogát. A politikus többször emelt kifogást az ellene folyó nyomozás miatt és azt hangoztatta, hogy ártatlan.