Nem tudják, mi okozta a Malév-gép hibáját

Vágólapra másolva!
Még mindig nem tudják, mi okozta több mint két hete egy Malév-gép meghibásodását. A York-ba induló járat 18 napja visszafordulásra kényszerült, és kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen. A szemmel is látható hajtóműhiba vizsgálata azóta is tart.
Vágólapra másolva!

Még mindig vizsgálják azt a Malév-gépet, amelyik szeptember 28-án indult New York-ba, de meghibásodás miatt vissza kellet fordulnia. Ugyanis a felszállás után nem sokkal lángok csaptak ki a Boeing futóművéből.

A Malév MA090 számú New York-i járata két órát körözött a levegőben, hogy elégesse az üzemanyagot, majd gond nélkül leszállt Ferihegyen. Senki nem sérült meg.

Boeing 767-est azóta vizsgálják. Azt keresik, mi okozhatta a problémát, ami miatt vissza kellett fordulnia. A vizsgálatnak azonban még semmilyen eredménye nincs. Danks Emese, a Malév szóvivője szerint még részeredmények sincsenek, sőt nincs olyan hibaforrás sem, amit ki lehetne zárni a felvethető hibák sorából. Az első hírek arról érkeztek, hogy a gép bal hajtóműve hibásodott meg, sőt szemmel látható volt, hogy lángcsóvák csaptak ki belőle. Ez még nem jelenti azt, hogy csak a hajtóművet kellene vizsgálni, de a szóvivő információja szerint 18 nap alatt még ezzel sem végeztek.

[origo]

Korábban:

Vizsgálják a visszafordult Malév-gépet