Nógrádi Ádám írta a levelet apja holttestének hollétéről

Vágólapra másolva!
Nógrádi Zsolt öccse elismerte, hogy ő küldte a levelet, de azt állítja, hogy egy másik névtelen levélből másolta ki azt a részt, amelyben apja holttestének helyét írták le. Az édesapja meggyilkolásával gyanúsított fiú bátyja szerint ártatlan.
Vágólapra másolva!

Az egykori olajbizottság koronatanúja, Nógrádi Zsolt öccse írta azt a levelet, melyben megjelölte édesapja holttestének a helyét. Az apja meggyilkolásával gyanúsított Nógrádi Ádám ellen jelenleg is folyik a vizsgálat. Magyar György ügyvéd az [origo]-nak azt mondta, hogy szerinte a fiú ellen csak közvetett bizonyítékokkal rendelkezik a rendőrség.

Az ügyvéd és csapata jelenleg is tanulmányozzák a vizsgálat során keletkezett iratanyagot, hogy felkészüljenek a védelemre. Az ügyvéd elmondta, hogy Nógrádi Ádám vallomásában tagadta a gyilkosságot, de elismerte, hogy ő írta a holttest hollétét felfedő levelet. Az írást egy az egyben másolta át egy hosszabb, neki küldött névtelen levélből - állítja a harminc napra előzetes letartóztatásba helyezett Nógrádi Ádám. Magyar György a héten a gyanúsított elmeszakértői vizsgálatát kezdeményezte, mivel úgy ítélte meg, hogy "a fiú nem olyan összeszedett".

Az [origo]nak adott nyilatkozatában az olajtanú Nógrádi Zsolt továbbra is kitartott öccse ártatlansága mellett. Szerinte a rendőrségnek nincs semmilyen perdöntő bizonyíték a kezében, és csak arra várnak, hogy Ádám a vizsgálat és az előzetes letartóztatás nyomása alatt beismerő vallomást tegyen. Az olajtanú azt állítja, már többször kaptak névtelen leveleket, telefonos fenyegetéseket, melyek küldőinek kilétét a rendőrség nem tudta kideríteni. Nógrádi Zsolt úgy véli, öccsét azért gyanúsítják, mert terhelő vallomást kívánt tenni Pintér Sándor ellen.

Nógrádi Ádámot a múlt héten fogta el a rendőrség, miután körözést adtak ki ellene apja meggyilkolásának gyanúja miatt. A milliomos olajkereskedő Nógrádi József három évvel ezelőtt tűnt el, idősebb fia egy keceli vállalkozót gyanúsított a gyilkossággal. Holttestét idén augusztus végén találták meg egy elhagyott tanya kútjában Pirtón. A fellelt bizonyítékok alapján a rendőrök kisebbik fiát kezdték gyanúsítani a gyilkossággal, aki azonban ismeretlen helyre távozott, s csak a múlt héten sikerült elfogni Gödöllőn. A hatóság szerint a fiú családi viták miatt vetett véget apja életének.

[origo]