Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

28 évre ítéltek egy 14 éves fiút Floridában

Vágólapra másolva!
Egy új törvénynek köszönhetően, amely lehetővé teszi kiskorúak elítélését is, 28 év börtönre ítéltek egy floridai fiút. Nathaniel Brazill a gyilkosság idején csak 13 éves volt. Egy tanárára akart ráijeszteni, de véletlenül elsült a pisztoly, amivel hadonászott.
Vágólapra másolva!

Floridában pénteken 28 év börtönre ítéltek egy 14 éves fiút, mert megölte egyik tanárát. Nathaniel Brazill tavaly május 26-án, az utolsó tanítási napon fejbe lőtte egyik tanárát, Barry Grunow-t. Brazill a tárgyaláson elmondta, hogy megbánta tettét, elnézést kért tanára hozzátartozóitól - írta a CNN.

A tanulók körében népszerű angoltanárt a gyilkos fiú is kedvelte, tettét azzal indokolta, hogy hirtelen megharagudott rá. A tanár ugyanis nem hagyta Brazillnak, hogy a tanítási idő alatt osztálytársaival beszélgessen. Ezért az óra végén elővett táskájából egy kis kaliberű pisztolyt. A fiú ezután felhúzta a kakast a fegyveren, mint mondta csak azért, hogy komolyan vegye fenyegetését a tanár. Azt hitte, nincs kibiztosítva a fegyver, de az véletlenül elsült.

Annak ellenére, hogy Brazill csak 13 éves volt a gyilkosság napján, legkevesebb 25 éves büntetésre számíthat. Az államban ugyanis 1999-ben bevezettek egy olyan törvényt, amely lehetővé teszi kiskorúak elítélését is lőfegyverrel való visszaélés esetén.A fiú apja és ügyvédje bejelentette: mindenképpen fellebbeznek. Az újabb perben viszont nem kizárt a még szigorúbb ítélet sem, Brazill akár életfogytiglani büntetést is kaphat a floridai törvények szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről