Kolerától tartanak az ostromlott iraki városokban

Vágólapra másolva!
Az Egészségügyi Világszervezet szerint aggasztó az ostromlott iraki főváros és a nagyvárosok egészségügyi helyzete, ami könnyen járványok kialakulásához vezethet. Gyors és jelentős mennyiségű segély nélkül sok kisgyerek és terhes nő kerülhet életveszélybe.
Vágólapra másolva!

Kolerajárvány kialakulásának veszélyére hívták fel a figyelmet hétfőn az Egészségügyi Világszervezet orvosai. A hiányos higiénés feltételek miatt a kolera mellett más járványos betegségek is felüthetik a fejüket a szétrombolt iraki fővárosban és a nagyvárosokban - figyelmeztetett a világszervezet. Néhány nappal ezelőtt Kofi Annan, az ENSZ főtitkára közölte: aggasztó az ostromlott iraki városokban az egészségügyi helyzet.

Irak-oldalhttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

A múlt héten jelentette be az UNICEF szóvivője, Geoff Keele, hogy Irakban dolgozó munkatársai közölték: Bászrában találtak néhány kolerás megbetegedést. Gyors és jelentős mennyiségű segély nélkül sok kisgyerek és terhes nő kerülhet életveszélybe - közölte szóvivő. Egyedül Bászrában százezer 5 év alatti gyerek él - tett hozzá.