Szaddám: megvédjük Bagdadot

Vágólapra másolva!
Szaddám Huszein pénteken azt ígérte, hogy az iraki hadsereg megvédi Bagdadot. Az iraki elnök erről szóló nyilatkozatát Mohamed Szaed al-Sahaf iraki tájékoztatási miniszter olvasta fel pénteken az iraki televízióban. Délelőtt Nadzsi Szabri iraki külügyminiszter pénteken a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a szövetséges erők megszégyenülten távoznak majd Irakból.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Szaddám Huszein szerint a győzelem már az irakiak markában. Ez áll abban a nyilatkozatban, amelyet Mohamed Szaed al-Sahaf iraki tájékoztatási miniszter olvasott fel az iraki elnök nevében péntek délben az iraki televízióban. A nyilatkozatban Szaddám azt ígérte, hogy az iraki katonák megvédik Bagdadot a szövetségesektől. Kijelentette továbbá, hogy az amerikai-brit katonák megalázottan fognak távozni Irakból.

Péntek délelőtt Nadzsi Szabri iraki külügyminiszter a BBC-nek azt mondta, hogy a szövetséges erők megverve és megszégyenülten fognak távozni Irakból. Szaddám Huszein egészségi állapotára vonatkozó találgatásokról azt mondta, hogy az iraki elnök él, jól van és csütörtökön találkozott minisztereivel. Szaddám csütörtökön az iraki televízióban is látható volt.

Szabri az iraki elnök haláláról szóló híreket az amerikai és brit kormány hazugságainak nevezte. Nem volt hajlandó ugyanakkor arról nyilatkozni, hogy Szaddám mikor lesz legközelebb látható az iraki televízióban.