33 iraki civil halt meg egy bombázásban

Vágólapra másolva!
A szövetségesek légitámadása során életét vesztette 33 iraki civil a Bábil tartománybeli Hilla településen. Az áldozatok között gyermekek is vannak. A civilek közül többen éppen a heves harcok elől próbáltak elmenekülni az ország déli részébe.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Az iraki Bábil tartománybeli Hilla település ellen kedd délelőtt végrehajtott amerikai-brit légitámadásban életét vesztette 33 polgári személy, közöttük gyermekek is. Az áldozatok közül 15 egy családhoz tartozott. A család tagjait, akik éppen egy teherautón utaztak, egy Apache helikopterről kilőtt rakéta ölte meg. Ezt a település kórházának igazgatója közölte az AFP jelentése szerint. A kórházigazgató szerint 310 ember megsérült a támadás során, amely az igazgató elmondása szerint a település lakónegyedét érte.

Az egyik sérült férfi, Razek al-Kazem al-Khafaji elmondta, hogy a támadás során elvesztette feleségét, hat gyermekét, apját, anyját és három testvérét. A férfi elmondása szerint Násziríja felől menekültek, éppen az ott zajló heves harcok elől.

A BBC tudósítója szerint az ehhez hasonló incidensek alááshatják az amerikaiak tervét, hogy a műveletek során bizalmi kapcsolatot alakítsanak ki az iraki civilekkel. A tudósító szerint a civilekben könnyen olyan kép alakulhat ki, hogy a szövetségesek előbb lőnek, és csak utána kérdeznek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!