Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

500 ezer iraki kisgyerek lesz lelki sérült

Vágólapra másolva!
Az UNICEF Irakban dolgozó munkatársai szerint legalább félmillió gyerek lesz, aki komoly lelki megrázkódtatással vészeli majd át a háborút. A világszervezet szerint közülük sokan előbb-utóbb pszichológiai kezelésre szorulnak majd.
Vágólapra másolva!

Több mint félmillió iraki kisgyereknek volna szüksége képzett pszichológus kezelésére ahhoz, hogy fel tudja dolgozni a körülötte folyó háború szörnyűségeit. Erről az UNICEF Irakban tevékenykedő munkatársai tartottak tájékoztatót pénteken Genfben. Carol De Roy elmondta: az Irakra hulló bombák miatt gyerekek százezrei rettegnek és kiabálnak, a világszervezetnek pedig már most fel kell készülni rá, hogy közülük sokakat előbb-utóbb kezelniük kell majd.

Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

"Nehéz megbecsülni, hogy hány kisgyerek szenved maradandó károsodást, de a mostani helyzetet alapul véve legalább félmillióan lesznek, aki komoly lelki megrázkódtatással vészelik majd át a háborút" - mondta De Roy. A képviselő nem tudott pontos számadattal szolgálni arról, hogy a támadás megindítása óta hány gyerek vesztette életét Irakban. "A szám azonban nem is fontos" - mondta -, "egyetlen gyerek halála sem elfogadható".

Irak 24 és fél millió lakosának fele 18 év alatti, 5,7 milllió az iskoláskorú gyerek. Az UNICEF adatai szerint minden nyolcadik gyerek meghal, mielőtt betöltené az ötödik életévét, és minden negyedik gyerek alultáplált.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről