Félidőben a fővárosi Corvin sétány fejlesztése

Vágólapra másolva!
Időben és értékben is a féléhez érkezik a fővárosi Corvin sétány fejlesztése, a jövő év elejéig 109 milliárd forint értékű létesítmény készül el a teljes 205 milliárdból - mondta Tatár Tibor, a fejlesztő Futureal Development Zrt. vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
Vágólapra másolva!

A teljes fejlesztési értékből a VIII. kerületi önkormányzat részesedése 10 milliárd forint, aminek 80 százaléka a mintegy 900 lebontott lakásban lakók elhelyezését szolgálta - mondta Alföldi György, a kerületi és fővárosi önkormányzati tulajdonában lévő, a fejlesztésben szintén részt vevő Rév8 Zrt. vezérigazgatója.

A Futureal 2004-ben vásárolta meg a fejlesztés jogát négy kivitelező vállalattól. Az első telektömböt 2005-ben vették meg a kerületi önkormányzattól, majd az első irodaház építése 2006-ban kezdődött és 2008 tavaszára készült el - vázolta a menetrendet Tatár Tibor.

Az első ütem utolsó épületének az átadására 2010 első negyedévében kerül sor, addigra összesen 43 ezer négyzetméter iroda, több tízezer négyzetméter kereskedelmi terület és több mint 700 lakás lesz kész.

Az első ütem 109 milliárd forintba kerül, míg a 2013-ra elkészülő második ütem értéke 96 milliárd forint. Tatár Tibor szerint ez utóbbiban vannak még tisztázatlan funkciójú épületek, ám biztosan lesz benne 6500 négyzetméternyi iroda, közel 700 lakás és 20 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a fejlesztő a fővállalkozó kifizetése előtt ellenőrzi, hogy az első sorban lévő alvállalkozóit kifizette-e, és csak ezt követően utalja át az ellenértéket.

Tatár Tibor szólt a finanszírozás nehézségeiről is, aminek okaként az előértékesítés magasabb elvárt arányát és a magasabb kamatokat jelölte meg. Hozzátette, a következő lakásprojektjük előértékesítése 22 százaléknál tart, de ez még kevés a banknak.

Alföldi György bejelentette, hogy a Rév8 Zrt. irodájában megtekinthető a Corvin sétánnyal kapcsolatos valamennyi dokumentum.